joi, 2 iulie 2009

Serverul MEC s-a BLOCAT... Candidatii au asteptat... BAC-ul tot a continuat


Ieri s-a întârziat cu două ore transmiterea subiectelor la penultima probă de la BAC
Deoarece a fost o eroare de comunicare între serverele Ministerului Educaţiei şi cele ale Inspectoratelor Şcolare din ţară, elevii au primit subiectele cu aproape o oră şi jumătate întârziere la penultima probă a Bacalaureatului 2009. În Argeş, se pare că s-a depăşit şi termenul în care materialele trebuiau multiplicate şi transmise mai departe la elevi, deoarece subiectele au fost "stufoase". De asemenea, şi în această zi a fost prins copiind un elev, de la Liceul Dacia. Metoda folosită, clasica copiuţă scrisă de mână.

S-a blocat serverul
Problema care i-a făcut pe elevi să aştepte peste două ore în sălile de examen, pentru începerea penultimei probe, a fost o defecţiune tehnică la server. "Ni s-a spus de la Minister, când am sunat, că s-a blocat serverul şi nu s-au mai putut descărca subiectele", a declarat Neculai Negoiţă, inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, care a recunoscut că în judeţul Argeş s-a întârziat mai mult decât anul trecut şi la multiplicarea materialelor, cu 20 - 25 de minute. După ce a fost permis accesul la subiecte, de către cei de la Minister, în Argeş, elevii au primit subiectele la această penultimă probăcu întârziere între 45 şi 65 de minute.

Elevul care a fost prins copiind era de la Liceul Dacia
Neculai Negoiţă, inspectorul şef al ISJ, a spus că un alt elev a mai fost prins copiind. De data aceasta la Liceul Dacia. Acesta a încercat clasica copiere de pe fiţiucă şi a fost eliminat din examen. Elevii vor susţine astăzi ultima probă a Bacalaureatului, urmând ca rezultatele să fie afişate pe 5 iulie. Eventualele contestaţii vor fi depuse tot pe 5 iulie, iar rezultatele finale, ce vor lua în calcul şi contestaţiile, vor fi afişate pe 9 iulie.