miercuri, 8 iulie 2009

Directorul DJSA ramane pe post



Directorul Achimescu nu a acceptat posturile fictive oferite de Ridzi
Directorul Direcţiei Judeţene de Sport Argeş, Laurenţiu Achimescu, a fost demis prin „ ordonanţa minune” , însă a acţionat în judecată Ministerul Tineretului şi Sportului şi Guvernul României, iar instanţa i-a dat câştig de cauză. Astfel, până la expirarea perioadei de preaviz, Achimescu şi-a recâştigat funcţia şi directorul proaspăt numit, Marian Grigorescu, a primit ordinul de demitere înainte de învestire. Ministrul Monica Iacob Ridzi i-a prezentat directorului Achimescu două liste cu posturi de conducere în instituţii din Argeş, posturi inexistente de altfel.
Consiliul Judeţean Argeş, Prefectura Argeş şi Primăria Piteşti sunt doar câteva dintre instituţiile la care ministra Ridzi a vrut să facă angajări.

Achimescu a câştigat procesul de la prima înfăţişare

Laurenţiu Achimescu a primit ordinul de demitere pe 23 aprilie 2009,cu previz până pe 23 mai. La 30 aprilie acesta a depus o acţiune în instanţă, la Curtea de Apel Piteşti. Pe 20 mai s-a judecat suspendarea ordinului de demitere şi directorul Achimescu a câştigat procesul cu Ministerul Tineretului şi Sportului, acordândui-se dreptul de a îşi continua mandatul.

Numire şi destituire în aceeaşi zi
„Pe 21 mai am mers personal la Bucureşti şi am prezentat câte un exemplar din hotărârea judecătorească la Direcţia Juridică şi Direcţia de Resurse Umane din cadrul ministerului”, a precizat directorul Achimescu. Deşi a prezentat hotărârea judecătorească executorie, pe 22 mai ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a semnat ordinele de numire în funcţie pentru Marian Grigorescu, director coordonator şi Flavius Panţurescu, director adjunct. Pentru că a fost încălcată o hotărâre judecătorescă executorie, la 26 mai directorul Achimescu a făcut o plângere prealabilă prin care a solicitat suspendarea ordinului lui Marian Grigorescu, deoarece numirea se făcuse peste un ordin judecătoresc executoriu. Deşi plângerea a fost trimisa pe 26 mai, Marian Grigorescu a fost demis pe 22 mai, chiar în ziua în care a fost numit...

Super ofertă pentru Achimescu de la Ridzi! Zeci de posturi în instituţii din Argeş
Directorul DJTS Argeş, Laurenţiu Achimescu, a primit de la ministra Ridzi o listă cu zeci de posturi la instituţii din judeţul Argeş. Super ofertă pentru Achimescu... şi o singură condiţie... să renunţe la funcţia de director executiv al Direcţiei de Sport.
Consiliul Judeţean Argeş, Prefectura Argeş, Primăria Piteşti sunt doar câteva dintre instituţiile la care Laurenţiu Achimescu ar fi putut să ocupe o funcţie de director executiv pe termen nelimitat... posturi existente doar în viziunea ministrei Ridzi. Directorul Achimescu nu a picat în plasa Monicăi Iacob Ridzi, ci a mers să se consulte cu conducerile respectivelor instituţii. Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, prefectul Marcel Proca şi primarul Tudor Pendiuc l-au asigurat pe Achimescu că în instituţiile respective nu există posturi disponibile, de director executiv nici atât. Cu răspunsul oficial primit de la cei trei şefi de instituţii, directorul Achimescu şi-a anunţat ministra că nu renunţă la funcţia câştigată în instanţă.

Achimescu... singurul director executiv din ţară
Astfel, printre zeci de directori coordonatori, Laurenţiu Achimescu rămâne singurul director executiv din ţară şi asta pentru că nu a picat în capcana pusă la cale de ministrul Monica Iacob Ridzi, ministru al cărui tupeu nu trebuie să ne mai mire având în vedere scandul provocat în urma operaţiunii...”scena de 75.000 de euro