marți, 28 iulie 2009

ContractulColectivMunca in imPAS la ISJ si UNIVERSITATE




Voica,,Din septembrie veti asista la o forma extrema de protest: 150 de profesori vor declara greva foamei. Oamenii ar intelege sa renunte la anumite drepturi, dar cand vad ca din partea cealalta nu se fac reduceri la salarii, ca anumiti reprezentanti ai ministerelor isi permit sa faca tot felul de cheltuieli dubioase si nu sunt trasi la raspundere, nu mai vor sa inteleaga si sa accepte ca lor li se cere o reducere cu 6% a costurilor” a declarat la inceputul saptamanii, in comisia de dialog social a Prefecturii Arges, Adrian Voica, liderul Sindicatului Muntenia.

Potrivit lui Voica, tot din toamna nu este exclus sa aiba loc proteste in masa ale cadrelor didactice, nemultumite si de faptul ca nici pana acum nu s-a semnat contractul colectiv de munca. ,,Institutiile statului si reprezentantii acestora isi fac un obicei in a incalca legile statului roman. Legea spune ca in 60 de zile trebuia sa terminam negocierea pentru contractul colectiv de munca. Am facut cerere de negociere pe 21 ianuarie 2008, dar nici acum nu s-a ajuns ca acesta sa fie semnat. Nu este o scuza faptul ca se schimba inspectorii generali la ISJ Arges, ca daca e zi cu sot e domnul Bratu sef, daca e fara sot, e o alta persoana. Problema e ca se incalca legile statului. La acest moment noi vom declara conflictul de interese. Dupa ce ca situatia economica este extraordinar de tensionata, reprezentantii institutiilor mai pun si gaz pe foc! Ce se doreste, o toamna fierbinte, cu manifestari? Nicio problema, eu am demonstrat ca in orice moment umplu Piata Vasile Milea cu 5-7.000 de profesori. Dar pana atunci trebuie sa stam la masa tratativelor si sa definitivam contractul colectiv de munca. Nu e corect sa-i scot pe oameni in greva, ca sa le scada si din salarii. Dar daca nu suntem sprijiniti, vom merge pe forme extreme de protest” a declarat sindicalistul Voica.


Reprezentantul Universităţii acuză că a fost înregistrat ilegal contractul colectiv de muncă pe 2009 • Profesorii ar putea fi obligaţi să restituie unele „drepturi“
Universitatea din Piteşti acuză sindicatul liber şi Direcţia Muncii că au înregistrat contractul colectiv de muncă pentru anul 2009, ilegal. "Universitatea a făcut plângere în instanţă. Acest contract este înregistrat la Direcţie ilegal, deoarece, potrivit legii nu a fost semnat de către rectorul Gheorghe Barbu", a declarat Gheorghe Bănică, cancelarul Universităţii din Piteşti.

"Spune că a fost un contract înregistrat mişeleşte…"
Ieri, la ora 13.00, la Prefectură, s-a întrunit comisia de dialog social, la solicitarea Sindicatului Liber al Universităţii, cu privire la refuzul conducerii Universităţii de a pune în practică prevederile Contractului Colectiv de Muncă, negociat pentru anul 2009. Din spusele reprezentantului Universităţii, nu se doreşte punerea în aplicare a acestui contract, deoarece a fost semnat ilegal. Spiritele s-au încins în cadrul şedinţei, aducându-se acuze de o parte şi de alta. "Domnul Mihai Brăslaşu (preşedintele comisiei paritare din partea Universităţii din Piteşti) spune că l-am înregistrat mişeleşte, că nici nu ştie ce a semnat, însă mă îndoiesc de acest lucru", a spus Mircea Bărbuceanu, din partea Sindicatului Liber.

Sursa: BitPRESS