joi, 30 iulie 2009

Directorul de la „Dima” revine în aceeaşi funcţie




În urmă cu aproximativ două săptămâni, inspectorul şcolar general adjunct Paul Mustaţă a prezentat Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Argeş, în calitate de preşedinte al comisiei de anchetă, rezultatul raportului privind activitatea managerială a directorului Ilie Mihăilescu de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima“ Piteşti. Evaluarea a fost făcută la sugestia Ecaterinei Andronescu, ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, fiind dezamăgită de cele constatate personal pe şantierul colegiului supus unui amplu proces de reabilitare şi modernizare. Cercetările ulterioare au fost efectuate de 15 inspectori argeşeni de la Inspectoratul Şcolar, Protecţia Consumatorilor, Direcţia de Sănătate Publică şi Primăria Piteşti. Directorul a primit calificativul „nesatisfăcător” şi propunerea de eliberare din funcţia de conducere. Cele două verdicte date de comisie au fost votate în unanimitate de consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ambele propuneri urmează să fie înainte şi ministerului de resort, în măsură să ia decizia finală.
Directorul căzut în dizgraţia ministrului Educaţiei îşi încheie mâine concediul medical. Teoretic de la 1 august („pică” sâmbătă, în zi nelucrătoare pentru cadrele didactice) şi practic de la 3 august („cade” luni), Ilie Mihăilescu revine la serviciu, deocamdată tot ca director al instituţiei, de vreme ce n-a primit de nicăieri anularea deciziei. Ieri, Ilie Mihăilescu ne-a declarat telefonic că nimeni nu i-a comunicat rezultatul raportului şi că nimeni nu l-a anunţat să vină la şedinţa consiliului de administraţie pentru a-şi spune punctul de vedere.
În continuare, directorul colegiului crede că este victima unui complot, fiindcă a deranjat „pe cine nu trebuia” şi singura bucurie care îi îndulceşte amărăciunea vine din partea şcolii: absolvenţii claselor a XII-a şi a XIII-a, care şi-au desfăşurat activitatea în plin şantier, pe băncile unui internat, au promovat bacalaureatul în proporţie de 74%, cu acest procent depăşind unele licee teoretice din judeţ.
Şedinţa consiliului de administraţie a avut loc în perioada în care la şefia Inspectoratului Şcolar nu era niciun inspector şcolar general, interimatul fiind asigurat de inspectorul şcolar general adjunct Mihai Zaharia.
Ilie Mihăilescu a stat în „medical” aproape o lună şi jumătate, iar controlul a început, întâmplător sau nu, în prima zi de concediu. În urma analizelor medicale efectuate, directorul susţine că „s-a pricopsit” cu un diabet declanşat de stresul acumulat la serviciu.

Sursa: Argesul