marți, 2 septembrie 2008

Elevii vor sta intre patru si sase ore la scoala

Numarul de ore in invatamintul preuniversitar va fi redus astfel incat scolarii, pentru a da randament, sa stea cel mult patru ore in clasa, elevii din gimnaziu - patru sau cinci ore, iar liceeni - cinci sau sase ore.
Elevii nu vor mai avea doua ore consecutive la aceeasi materie, nu vor avea mai mult de doua teze pe saptamana, nu vor mai da lucrari de control luni si vineri si nici nu vor mai avea doua zile consecutive in care sa fie obligati sa dea lucrare de control, stipuleaza un ordin aprobat de Ministerul Sanatatii.

Mai mult, ora de educatie fizica nu va mai fi ultima, iar orele de desen vor trebui programate astfel incat elevii sa beneficieze de lumina naturala.

Potrivit aceluiasi ordin, scolarii din primele doua clase nu vor mai face scriere la prima ora.

"Elevii vor avea mai putin de invatat pentru a intelege inca din clasa ce li se preda. Vom reduce la maximum si volumul de teme pentru acasa, astfel incat numarul total de ore de lucru ale elevului sa fie cat mai mic", a spus secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Zvetlana Preoteasa, citat de Newsin.

Prin acelasi ordin, privind normelor de igiena din unitatile pentru protectia, educarea si instruirea copiilor si tinerilor, Ministerul Sanatatii stabileste ca numarul de copii dintr-o grupa de gradinita nu trebuie sa depaseasca 20, iar in ciclul primar nu trebuie sa fie mai multi de 25 de scolari intr-o clasa.