vineri, 26 septembrie 2008

PEDAGOGIA MIŞCĂRII


Eveniment didactic:http://www.didactic.ro/stiri-nid_6937-proiect-national-pedagogia-miscarii-kin-ball-un-sport-nou
Corpul nostru are nevoie de mişcare ; este făcut pentru aşa ceva. Daca nu ne miscam destul, putem dezvolta diverse maladii. Iata de ce am luat hotararea sa lansam in scoala romaneasca noul sport numit KIN-BALL.
KIN-BALL ofera un numar infinit de situatii gata sa-i facă pe jucatori sa fie in miscare pe toata durata jocului. Putem spune, fara exagerare, ca sportul KIN-BALL este miscarea in sine, este chintesenta pedagogiei miscarii fondata, la rândul ei, pe un demers sportiv la indemana tuturor, indiferent de vârsta (copii, adolescenti, tineri sau adulti), cu aplicaţii deosebit de pertinente in materie de educaţie. Pedagogia miscarii îi ajuta pe absolut toti jucatorii in comportamentul lor general şi îi determina totodata să se întrebe asupra importantei relatiei cu corpul in educatie, in general. Pedagogia miscarii ne invită pe toti la activitate fizica şi la competiţie. Sportul KIN-BALL provoaca la competitie, dar nu genereaza stres : este singurul sport in care se intâlnesc pe teren 3 echipe in acelasi timp.
Vrei să cunoşti şi să practici un sport nou, amuzându-te în acelaşi timp ? Atunci, urmează-ne !
Proiect realizat de profesor Nicolae-Florentin Petrişor, preşedinte Europe Maman, Asociatia Generala a Micilor Cetateni Europeni.Partener la proiect: SIPA Muntenia