luni, 29 septembrie 2008

Legea privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor, adoptata pe articole

Legea privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor a fost adoptata pe articole luni, 29 septembrie. Initiativa legislativa apartine PSD. Dezbaterile au avut loc dupa ce Guvernul a anuntat ca va majora salariile profesorilor cu 9 procente, de la 1 octombrie. Presedintele FSLI, Aurel Cornea a declarat ca initiativa legislativa a PSD reprezinta un pas pentru a rezolva o data pentru totdeauna situatia salarizariii mizere din invatamant.
Proiectul a trecut de Senat in luna aprilie si prevede ca salariile profesorilor universitari sa fie marite cu 74% si pe cele ale profesorilor din sistemul preuniversitar cu 54%.
Presedintele FSLI, Aurel Cornea a declarat ca initiativa legislativa a PSD reprezinta un pas pentru a rezolva o data pentru totdeauna situatia salarizariii mizere din invatamant.
"Este inadmisibil ca in fiecare an sa stam cu jalba in protap, dorim sa terminam cu aceasta situatie", a mai spus Cornea. R. Bobulescu a completat ca salariul unui profesor debutant este de 200 de euro.