miercuri, 17 septembrie 2008

Pe noi cine ne mai invata

Peste 400 de profesori din Bistriţa-Năsăud şi-au luat la începutul acestui an şcolar, concedii fără plată sau au intrat în concedii de maternitate, îngreunând astfel procedura de ocupare a posturilor din şcolile judeţului.
Inspectorul şcolar Octavian Biriş, care răspunde de resurse umane în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud susţine că orice cadru didactic poate să-şi ia concediu fără plată până la trei ani pentru efectuarea unor studii. Biriş a precizat însă, că profesorii iau aceste decizii chiar în 15 septembrie, deşi în mod normal, ar trebui să anunţe conducerile şcolilor despre intenţiile lor până în luna mai, pentru ca aceste posturi să poată fi ocupate conform legii.
"Este foarte greu să aflăm cine va intra în concediu de maternitate, dar măcar cei care îşi iau concedii pentru studii ar putea să anunţe fiindcă ne trezim că a început şcoala şi profesorul nu se prezintă la serviciu fiindcă vine cu cerere de concediu la noi", a spus Biriş, care a adăugat că nu va mai aproba nicio cerere în acest sens care nu este avizată de directorul şcolii.

Pe ultima sută de metri înainte de începerea anului şcolar, ISJ mai avea peste o sută de catedre vacante care nu au fost dorite nici de pensionari, nici de necalificaţi