miercuri, 24 septembrie 2008

Legea privind majorarea salariilor profesorilor cu 50% va fi dezbătută săptămâna viitoare


Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a dat asigurări că proiectul legii privind majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice va intra săptămâna viitoare în dezbaterile plenului, în regim de urgenţă, au anunţat marţi sindicaliştii din învăţământ."Legea va fi discutată, cu siguranţă, săptămâna viitoare, iar în cazul în care nu va fi adoptată, vom trece la proteste, care înseamnă inclusiv grevă generală", a declarat, pentru NewsIn, Aurel Cornea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) - unul dintre sindicatele care au participat la discuţiile cu Bogdan Olteanu.
Premierul Tăriceanu a anunţat, săptămâna trecută, la finalul unor consultări cu liderii PSD, că salariile cadrelor didactice vor creşte cu 9%, de la 1 octombrie, aşa cum era prevăzut în programul de majorare a salariilor pe anul în curs.
La începutul lunii aprilie, senatorii au aprobat un proiect de lege propus de PSD, prin care salariile profesorilor universitari ar urma să crească cu 74%, iar ale celor din sistemul preuniversitar - cu 54%. Potrivit proiectului, majorarea se aplică retroactiv, începând cu 1 ianuarie 2008.

Sursa: NewsIn