vineri, 26 septembrie 2008

Lovitura de teatru:Gabriel Bratu este din nou inspector scolar general la ISJ Arges


http://www.argestv.ro/stiri_bratuseintoarce.html
La mai bine de un de la demiterea sa de la conducerea Inspectoratului Scolar, Gabriel Bratu se intoarce in institutia pe care a condus-o. Si nu oricum, ci in calitate de sef al invatamantului argesean, gratie unor hotarari ale instantelor judecatoresti care ii dau dreptate fostului si actualului inspector scolar general. Pe baza deciziilor obtinute in justitie, Gabriel Bratu si-a reintrat joi, 25 septembrie, in atributii, in acelasi timp, fiind desemnat candidatul oficial al PD-L Arges, pe colegiul de Senat Mioveni-Stefanesti.
"M-am intors oficial ca inspector scolar general la ISJ Arges, in urma unor decizii luate de instantele judecatoresti. Nu ma feresc s-o spun, am fost demis in urma unor abuzuri grosolane, puse la cale de niste oameni care au tinut cu tot dinadinsul sa ma vada afara din sistem. Primul ordin de demitere a fost anulat de Inalta Curte de Casatie si Justitie, de asemenea si calificativul „nesatisfacator" primit in urma controlului ordonat de Ministerul Educatiei. Cel de-al doilea ordin de demitere a fost anulat inca din vara de catre Curtea de Apel Pitesti. Mai exact, joi, 25 septembrie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a suspendat cel de-al doilea ordin de demitere pana la solutionarea pe fond a cauzei, care poate dura chiar si 5-6 luni. Hotararea este oricum executorie de drept si chiar daca Ministerul Educatiei face recurs, aceasta nu este suspendabila. Astfel, legal si oficial sunt noul inspector scolar general", a declarat Gabriel Bratu.
Florin Gardin se va întoarce la catedră sau va rămîne inspector la învăţătoriÎn jurul prînzului, Gabriel Bratu a venit la Inspectorat. A urcat grăbit treptele şi a intrat în fostul birou care vreme de aproape un an de zile a fost ocupat de Florin Gardin. Îmbrăcat la patru ace şi cu zîmbet larg a cerut să fie convocaţi şi cei doi inspectori generali adjuncţi, pentru că are de comunicat ceva foarte important. I s-a respectat dorinţa, însă toată acţiunea s-a mutat în biroul alăturat, ocupat de inspectorii adjuncţi Anca Barbu şi Mihai Zaharia. Gabriel Bratu ocupa locul din capătul mesei, semn că şi-a reintrat în drepturi. Chiar dacă s-ar fi crezut că vestea îi va lăsa fără replică pe cei trei inspectori, nu a fost deloc aşa. Florin Gardin a mărturisit că dacă va dori „Generalul“, va rămîne în instituţie, ca inspector la învăţători, iar dacă nu, se va retrage la catedră. „Să fie clar, eu nu voi rămîne cu forţa în această instituţie. Nu este nici o tragedie, oricum nu este atît de uşor să fii inspector. Nu are nici o importanţă dacă plec“, a mai spus Gardin. Nici Anca Barbu, cea cu care Bratu a avut nenumărate dispute, nu a părut afectată: „Eu sînt omul care respectă legea. O hotărîre judecătorească definitivă şi irevocabilă nu poate fi contestată. Eu sînt dispusă să colaborez, asta şi dacă dînsul va fi de acord. Am demarat în învăţămîntul argeşean nişte proiecte pe care aştept ca domnia sa să mi le susţină. Aşa cum i-am spus şi domnului „General“ Bratu, cît timp voi lucra în această instituţie îmi voi face datoria aşa cum trebuie“.
Anca Barbu şi Mihai Zaharia ar putea rămîne adjuncţii lui BratuÎntrebat dacă vrea să îşi schimbe echipa, Gabriel Bratu nu a dat de înţeles că l-ar deranja actuala formulă: „Sînt dispus să discutăm, vreau ca toată lumea să fie mulţumită, împăcată, iar instituţia să funcţioneze la fel de bine ca pînă acum. Nu am nimic împotrivă. Vreau doar să ne putem pune de acord în toate aspectele pentru ca lucrurile să funcţioneze normal“. De asemenea, „Generalul“ nu a avut nimic de obiectat nici în privinţa adjunctului Mihai Zaharia.
http://www.observatorargesean.ro/index.php/actualitate/administratie/3552-gabriel-bratu-s-a-reintors-la-inspectoratul-scolar.html


Sursa:ArgesNEWS