marți, 9 septembrie 2008

Precizare boicotarea deschiderii anului scolar

PRECIZĂRI
referitoare la declaraţia de presă a preşedintelui Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, domnul Aurel Cornea la postul de televiziune Realitatea TV din data de 08.09.2008


Declaraţia dată de domnul preşedinte Aurel Cornea la postul de televiziune mai sus amintit a fost scoasă din context şi difuzată trunchiat, motiv pentru care facem următoarele precizări:
1. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ susţine fără rezerve iniţiativa legislativă a Partidului Social Democrat de majorare, în anul 2008, cu 50% a salariilor personalului didactic, aceasta fiind în opinia noastră singura soluţie prin care pot fi atraşi către învăţământ tineri cu vocaţie pentru meseria de dascăl şi de a stopa migrarea cadrelor didactice de valoare către alte domenii unde salariile sunt atractive.
2. În situaţia în care această iniţiativă legislativă mult aşteptată de salariaţii din învăţământ nu va primi un vot favorabil în Camera Deputaţilor, F.S.L.I. va consulta pe cei peste 190.000 de membri de sindicat şi, în funcţie de opţiunile acestora, se va stabili când şi sub ce formă vor fi demarate acţiunile de protest. Prin urmare, nu se pune problema participării membrilor F.S.L.I. la acţiunea de boicotare a deschiderii anului şcolar 2008-2009. 3. În cursul zilei de astăzi, 09.09.2008, federaţia noastră a înaintat o scrisoare domnului Bogdan Olteanu, preşedinte al Camerei Deputaţilor, prin care i-am solicitat supunerea spre dezbatere, în regim de urgenţă, a iniţiativei legislative mai sus menţionată.


PRIM-VICEPREŞEDINTE F.S.L.I.
Prof. Simion HANCESCUSindicatele din educaţie cer aprobarea urgentă a iniţiativei de majorare a salariilor profesorilor


Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi "Spiru Haret" cer abrobarea urgentă a iniţiativei PSD de majorare cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice, altfel ameninţă că vor recurge la proteste şi chiar la boicotarea alegerilor din noiembrie.
Preşedintele FSLI, Aurel Cornea, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a făcut demersuri scrise la conducerea PSD pentru ca iniţiativa de majorare a salariilor să fie dezbătută în plenul Camerei Deputaţilor. "În sens contrar, după consultarea celor 190.000 de membri, vom stabili formele de protest", a precizat Cornea.
De asemenea, preşedintele executiv al Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că federaţia pe care o reprezintă a făcut demersuri de aprobare a acestei iniţiative încă de la începutul vacanţei parlamentare.
"Să nu uităm că suntem în an electoral, iar protestele vor fi diverse dacă nu se aprobă majorarea propusă de PSD. Fiecare parlamentar va fi foarte bine mediatizat în toate şcolile, aşa că avertizăm toţi parlamentarii, inclusiv ai PSD, dacă nu sunt dispuşi să ducă până la capăt iniţiativa", a spus Nistor.
Preşedintele executiv al "Spiru Haret" consideră demersul Federaţiei Educaţiei Naţionale de a se alătura celorlalţi sindicalişti din educaţie. "Ne bucurăm că şi FEN se solidarizează cu Spiru Haret, dar noi am făcut demersuri încă de la începutul vacanţei parlamentare. Sperăm că prin solidaritate vom reuşi", a adăugat Nistor.
FEN ameninţă cu proteste în prima zi de şcoală dacă parlamentarii nu iau în discuţie proiectul de lege care prevede majorarea salariilor profesorilor cu 50 la sută, se arată într-un comunicat remis de FEN.