marți, 8 iulie 2008

5.000 de locuri la Universitatea din Pitesti pentru doar 4903 de candidati admisi la BAC!!!

Pe 9 iulie, la Universitatea din Pitesti incep inscrierile pentru o noua sesiune de admitere. Inscrierile la facultati se vor putea face pana pe 23 iulie. La facultatile unde se mai da examen, proba de aptitudini va fi pe 24 iulie, iar probele de concurs se vor desfasura pe 25 si 26 iulie. Pe 27 iulie se vor afisa rezultatele, iar pe 31 iulie - dupa eventualele contestatii - se vor afisa rezultatele finale. Pentru viitorul an, la cele 11 facultati de la Universitatea din Pitesti sunt scoase la admitere peste 5.000 de locuri - un record - dintre care 934 subventionate si 4.085 cu taxa.
Dintre locurile fara taxa, 17 sunt pentru rromi si 7 pentru studentii din Republica Moldova. Cele mai multe locuri fara taxa sunt la facultatile de Litere si Stiinte Economice (cate 130), precum si la Facultatea de Mecanica si Tehnologie (123), iar cele mai putine - la Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative (36) si la Facultatea de Educatie Fizica si Sport (49). In ceea ce priveste locurile cu taxa, aici lidera este Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative (600 locuri), urmata de Facultatea de Stiinte ale Educatiei (550) si Facultatea de Teologie Ortodoxa (525), iar cele mai putine locuri sunt la Facultatea de Educatie Fizica si Sport (140) si la Facultatea de Matematica-Informatica (150).
Taxa de inscriere la concursul de admitere este de 100 de lei, de plata ei fiind scutiti: copiii cadrelor didactice, bursieri ai statului roman, orfani de ambii parinti, eroi martiri din Revolutia din Decembrie 1989, copiii salariatilor si salariatii Universitatii din Pitesti, precum si cei proveniti din casele de copii sau din plasament familial.
Un candidat admis poate beneficia de finantare de la buget o singura data pentru ciclul de studii de licenta.
Ca noutate, toti candidatii admisi vor semna un „Contract de studii" si o anexa la contract pentru anul I.
In situatia in care, dupa inmatricularile din sesiunea iulie 2008, raman neocupate pana la 10% dintre locurile subventionate, locurile subventionate ramase libere se redistribuie pe 31 iulie urmatorilor candidati, inmatriculati pe domeniile cu taxa, in ordinea mediilor pentru fiecare domeniu, fara redistribuire intre domenii. Pentru sesiunea de admitere din toamna, inscrierile se vor face intre 2 si 6 septembrie, urmand ca rezultatele sa se afiseze pe 11 septembrie.