marți, 22 iulie 2008

ARGINT si BRONZ pentru olimpicii romani la chimie si biologie

Trei medalii de argint şi una de bronz reprezintă palmaresul lotului olimpic al României la a 40-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 12 - 21 iulie 2008, la Budapesta.
Ioana Teodora Tofoleanu, elevă în clasa a XII-a la Liceul teoretic „Ovidius" din Constanţa, Ioana Aron, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" din Ploieşti şi Vlad Alexandru Puşcaşu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu" din Baia Mare, au obţinut medaliile de argint. Andrei Ungureanu (clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă" din Iaşi) a intrat în posesia medaliei de bronz.
La această ediţie au participat 257 de concurenţi din 66 de ţări. Performanţa reuşită de olimpicii români în acest an o egalează pe cea o de anul trecut din concursul de la Moscova.

Lotul olimpic al României a obţinut o medalie de bronz la a XIX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie, organizată în perioada 13-20 iulie, la Mumbai, în India. Performanţa a fost reuşită de Robert Heler, elev al Colegiului Naţional „Mihai Viteazul" din Turda (jud. Cluj).Din echipa ţării noastre au mai făcut parte Georgiana Emmanuela Gîlcă (Colegiul Naţional „Emil Racoviţă" din Iaşi), Georgeta Bontaş (Colegiul Naţional „Petru Rareş" din Piatra Neamţ) şi Paul Bulzu (Colegiul Naţional „Constantin Diaconovici Loga" din Timişoara). Aceştia au realizat punctaje foarte apropiate de cele care le-ar fi permis câştigarea medaliilor de bronz.
Ediţia curentă a reunit 220 de concurenţi din 55 de ţări.

Inca odata sistemul de invatamant romanesc isi arata valoarea in ceea ce priveste selectia si pregatirea elevilor buni, cu alte cuvinte exportam valoarea.