joi, 10 iulie 2008

Au inceput inscrierile la facultate

Universitatile de stat si particulare au inceput inscrierile la facultate inca de la 1 iulie, astfel ca absolventii examenului de Bacalaureat isi pot depune dosarele, in caz ca nu contesta media obtinuta la Bacul atat de controversat in acest an.
La Universitatea Bucuresti, concursul de admitere in toate facultatile si departamentele se sustine in doua sesiuni - iulie si septembrie - conform hotararii fiecarei facultati. Pentru eventualele locuri ramase neocupate se va organiza o noua sesiune, nu mai tarziu de data de 25 septembrie 2008. Locurile ramase neocupate si dupa aceasta sesiune vor fi redistribuite in cadrul aceluiasi ciclu de studii. Admiterea se organizeaza in facultati si departamente atat pentru licenta, cat si pentru master. Cuantumul taxei de inscriere pentru licenta este intre 100 RON (la Administratie si Afaceri, Biologie, Chimie, Matematica si Informatica), 220 RON (Drept), 120 (Filozofie, Geologie si Geofizica), 150 (Geografie, Litere, Psihologie si Stiintele Educatiei), 80 RON (Fizica), pentru inscrierea la master, la aceasta taxa adauganduse circa 50 de RON.
La Universitatea Romano-Americana din Bucuresti se poate opta pentru una din cele 6 facultati ale sale: Management-Marketing, Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale, Economia Turismului Intern si International, Informatica Ma¬nageriala, Studii Economice Europene si Facultatea de Drept. Inscrierile se fac pana pe 18 iulie, intre orele 8.30 - 16.30. Acte necesare: diploma sau adeverinta de bacalaureat, certificat de nastere, certificat de casatorie in cazul schimbarii numelui, adeverinta medicala, 3 fotografii 3x4 cm, copie dupa cartea de identitate, dosar plic. Admiterea se face prin concurs, pe baza de test grila, cu luarea in calcul a rezultatului la test (50%) si a mediei de la Bac (50%). Pentru provincie se organizeaza centre de admitere in Bacau, Buzau, Constanta, Focsani, Piatra Neamt, Ploiesti, Ramnicu-Valcea. Masterul se organizeaza in specializarile: Dreptul afacerilor, Marketing, Managementul afacerilor comerciale, Control financiar fiscal, Informatica economica, Economia serviciilor in turism, Studii economice si juridice americane, Integrare economica europeana.

http://www.ziare.ro/1215636702-Au_inceput_inscrierile_la_facultate