joi, 17 iulie 2008

Informatii legate de TITULARIZARE(2)

Ministerul Educaţiei informează că la examenul de titularizare de miercuri s-au prezentat 35.531 de candidaţi, adică 72,51 la sută din cei înscrişi, fiind eliminaţi 95 de concurenţi, 76 dintre aceştia pentru tentativă de fraudă.Miercuri, a avut loc proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar în cele 33 de judeţe şi în municipiul Bucureşti, unde nu se pilotează procesul de descentralizare, conform HG 1942/2004.
"S-au prezentat la examen 35.531 candidaţi (72,56 la sută) din cei 48.946 înscrişi, iar 13.415 persoane (27,41 la sută) au fost declaraţi absenţi. Din totalul celor 35.531 de candidaţi prezenţi la ora 9.00 în sălile de concurs, 95 au fost eliminaţi (76 pentru fraudă sau tentativă de fraudă, şase din cauza lipsei documentelor de identitate, doi din cauza întârzierii, şi 11 pentru lipsa adeverinţelor de studii). Alţi 2.726 de candidaţi şi-au anunţat retragerea pe parcursul examenului din motive medicale sau personale", informează Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).
Dintr-o eroare de copiere informatică, la disciplina Alimentaţie publică - profesori a apărut în plus subiectul II identic cu subiectul I, iar la Kinetoterapie, alături de subiectele I şi II (subiectul de metodică specifică disciplinei) a apărut şi subiectul suplimentar de metodică generală, destinat celorlalte discipline. Cele două situaţii au fost sesizate în timp util şi au fost rezolvate astfel: mai întâi s-a comunicat telefonic preşedinţilor comisiilor judeţene, iar apoi între 9,45 şi 10,00, comisiile judeţene au primit în scris modalităţile de remediere a celor două situaţii. În acest fel, toţi candidaţii vizaţi (34 la Alimentaţie publică şi 30 la Kinetoterapie) au fost informaţi în timp util, fără a li se prejudicia timpul de rezolvare a subiectelor.
O situaţie specială a reprezentat-o unul din cele trei centre de examen din Bistriţa-Năsăud, unde pe foile de concurs ale candidaţilor s-a aplicat ştampila unităţii de învăţământ în care se desfăşura concursul, în locul ştampilei specifice examenului de Titularizare, pe care este menţionat „Titularizare 2008”. Problema a fost remediată după o oră şi jumătate de la începerea probei. Foile cu ştampila greşită au fost anulate, iar candidaţii au primit alte foi cu ştampila oficială a examenului. Comisia Naţională a examenului de Titularizare a decis ca în centrul menţionat examenul să fie prelungit cu încă o oră şi jumătate, timp suficient pentru rescrierea şi rezolvarea subiectelor.
În cele 149 de centre în care s-a desfăşurat proba, concurenţii au avut de rezolvat varianta de subiect cu numărul 5, extrasă la ora 9.00, la sediul MECT, variantă valabilă pentru 143 de discipline. Subiectele şi baremele aferente au fost deja postate pe site-ul ministerului, la adresa http://subiecte2008.edu.ro/titularizare/subiecte_si_bareme.
Rezultatele concursului se afişează la sediul inspectoratelor şcolare şi la sediul unităţii/instituţiei de învăţământ unde s-a desfăşurat concursul, cel mai târziu după trei zile de la susţinerea acestuia. Contestaţiile se depun la inspectoratul şcolar, în termen de cel mult 48 de ore de la afişarea rezultatelor, la secretarul comisiei de concurs care le transmite, în termen de 24 de ore, centrelor de evaluare. Afişarea rezultatelor finale obţinute de candidaţi are ca termen data de 25 iulie 2008.
Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice/catedrele vacante titularizabile se va realiza computerizat la data de 30 iulie 2008, în baza opţiunilor exprimate de candidaţi în fişa de opţiuni, în perioada 28-29 iulie 2008. Posturile didactice/catedrele rămase neocupate în urma titularizării (la nivel judeţean/al municipiului Bucureşti) devin netitularizabile şi sunt afişate pentru următoarele etape ale mişcării personalului didactic: detaşare la cerere şi suplinire.
Cadrele didactice care nu au participat la concursul de astăzi sau care nu au obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la acest concurs pot participa la concursurile pentru suplinire organizate de inspectoratele şcolare în 22 august 2008.
Concursul din 2008 nu este foarte diferit de cel din anii precedenţi, totuşi pentru prima dată în acest an au fost scoase la concurs 55 de posturi vacante de profesor documentarist. Cele mai solcicitate catedre sunt cele de latină, chimie, fizică, geografie, istorie, educatori şi învăţători, iar cele mai puţin căutate sunt cele de profesor documentarist, de estetica şi îngrijirea corpului.