joi, 10 iulie 2008

Robert Berezovski, reprezentantul MEC despre examenul de BAC

Prezent în judeţ pe perioada desfăşurării examenului de bacalaureat, reprezentantul Ministerului Educaţiei, Robert Berezovski, spune că anul acesta Argeşul a urcat în topul judeţelor, în materie de învăţământ. Potrivit datelor ISJ, judeţul nostru se află pe locul trei în ceea ce priveşte numărul eliminaţilor din examen, dovedind că profesorii supraveghetori au fost cu mult mai vigilenţi decât în sesiunile trecute.
Robert Berezovski a declarat într-un scurt interviu cum este văzut în prezent ISJ Argeş:
Cum s-a desfăşurat, în opinia dumneavoastră, examenul de bacalaureat?- În limite normale. După cum ştiţi, 8 elevi au fost eliminaţi, surprinşi copiind. Se vede că profesorii supraveghetori au dat dovadă de exigenţă. Că au fost unii care au copiat şi nu au fost surprinşi, nu putem să ştim. Per ansamblu, examenul a decurs bine, având în vedere că procedura a fost mult mai complicată decât anii trecuţi. Subiectele au fost extrase separat şi exista riscul confundării acestora, ceea ce nu a fost cazul. Au fost unele probleme la CM2, însă s-a întocmit un raport şi Ministerul va decide ce sancţiuni se impun. Am informat atunci ministerul că am dat afară un cadru didactic din acel liceu.
Aţi primit informaţii cum că s-ar fi dat bani pentru protocol la bac?- Nu am auzit de aşa ceva. Oricum, când o să ajung la minister o să găsesc o grămadă de sesizări, cele mai multe de la anonimi. Nu neg că s-ar fi dat bani, dar dacă nu am fost sesizaţi pe această temă, nu avem cum să mai verificăm acum.