miercuri, 16 iulie 2008

Taberele scolare - o solutie pentru o vacanta de vis

Şapte zile de distracţie la munte
Taberele şcolare reprezintă pentru copii o alternativă de petrecere a vacanţelor, un bun prilej de a fi împreună cu cei de vîrsta lor, de a lega noi prietenii, de a vizita locuri încărcate de istorie şi legendă. Părinţii au de ales pentru copiii lor din cele mai variate oferte. Astăzi există şi tabere de cercetaşi, aşa cum am văzut numai în filmele americane, tabere care oferă copiilor programe de activităţi bine puse la punct, incluzînd alpinism, echitaţie, pescuit, orientare turistică sau paint ball. E drept, preţul este ceva mai piperat, dar cei care au fost într-o astfel de tabără spun că merită.
Un grup de 30 de elevi ai Şcolii Nr. 14 „Al. Davila“ au ales zilele trecute să petreacă o săptămînă într-o tabără particulară din Sinaia. Timp de şapte zile, copiii au avut parte de distracţie 100% - excursii, jocuri, concursuri cu premii, plajă, bălăceală, aer curat... Cu numai 500 de lei, micuţii au beneficiat de condiţii excelente de cazare şi masă şi au avut prilejul să viziteze toate împrejurimile Sinaiei: au urcat cu telecabina la Cota 1400 şi la Babele, au vizitat castelele Peleş şi Pelişor, Curtea Domnească din Tîrgovişte şi Mănăstirea Sinaia. Taberele capătă astfel şi un caracter educativ. Şi pentru ca distracţia să fie asigurată, fiecare seară s-a încheiat cu discotecă, seara finală fiind dedicată carnavalului.
Nici o astfel de vacanţă nu este lipsită de peripeţii, dar tocmai în asta constă farmecul taberelor şcolare. Important este ca micuţii să se simtă bine şi să se întoarcă acasă sănătoşi.
Taberele în străinătate - din ce în ce mai căutate
În ultimul timp, tot mai mulţi părinţi îşi trimit copiii în tabere din străinătate. Momentan, cele mai căutate, dar şi mai accesibile din punct de vedere financiar, sînt taberele greceşti. Cu aproximativ 250 de euro, copilul poate petrece 6 zile în ţinuturile Eladei, avînd prilejul să cunoască de aproape minunata civilizaţie greacă. Alte destinaţii de vacanţă pentru elevi ar putea fi Croaţia, Austria, Franţa sau Italia.