luni, 23 martie 2009

Cartel Alfa la PrefecturaAstazi, prefectul Marcel Proca a avut o intalnire cu sindicalistii de la Cartel Alfa, care au pichetat timp de doua ore Institutia Prefectului.
Sindicalistii din sectorul bugetar (administratie publica locala, medicii veterinari si administratia domeniului public) au prezentat prefectului nemultumirile lor legate de salariiile foarte mici din administratia locala, in contextual in care Guvernul intentioneaza sa reduca unele sporuri aferente sistemului de salarizare al functionarilor publici.
Totodata, ei au cerut o modificare a regimului incompatibilitatilor, prevazut de statutul functionarilor publici, in sensul eliminarii interdictiei pe care o au acestia de a realiza si alte venituriin afara celor salariale.

Sindicalistii din administratia publica locala au insistat pe tema adoptarii unei reglementari unitare a salarizarii din sistemul bugetar, in scopul reducerii discrepantelor salariale dintre functionarii publici de executie din administratia locala si inaltii functionari publici.

Prefectul Marcel Proca a retinut problemele semnalate pe care le va inainta Guvernului spre analiza si solutionare.