vineri, 20 martie 2009

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant isi retrage semnatura de pe Strategia Nationala pentru Educatie


Colegiul National al Liderilor Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, intrunit pe 18 martie, a analizat problemele invatamantului romanesc si ale salariatilor acestuia, dupa trei luni de guvernare PD-L-PSD si a constatat ca “aplicarea Legii nr.221/2008 imediat dupa castigarea alegerilor”, slogan aducator de voturi pentru actuala coalitie, este tot mai departe de a deveni realitate.

Neaplicarea acestei legi, considera liderii sindicali, scoate in evidenta dispretul fara margini pe care il manifesta clasa politica fata de personalul didactic, categorie socio-profesionala care continua sa fie discriminata in comparatie cu alte categorii de salariati bugetari.
De asemenea, sindicalistii sustin ca masurile de reducere a unor sporuri si drepturi pentru salariatii bugetari pe care intentioneza sa le ia Guvernul Romaniei ar conduce la o adevarata curba de sacrificiu la care vor fi supusi salariatii din invatamant, nu exista o viziune coerenta si unitara in ceea ce priveste reforma in invatamant, iar masurile luate de minister secvential, nu pot conduce decat la haos, iar planurile-cadru pentru invatamantul liceal au fost modificate de M.E.C.I., in pripa si haotic, fara sa se faca un studiu de impact si o analiza profesionista, masura care a condus la crearea unei stari de tensiune in randul dascalilor, elevilor si parintilor.

In aceste conditii, Consiliul National al Liderilor F.S.L.I. a hotarat consultarea membrilor de sindicat, pentru redeschiderea conflictului de munca suspendat in luna noiembrie a anului trecut. Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant isi rezerva dreptul de a-si retrage semnatura de pe Strategia “Educatie si Cercetare pentru Societatea Cunoasterii”, avand in vedere faptul ca, atat Presedintia, cat si Guvernul Romaniei nu respecta prevederile acesteia. Calendarul actiunilor de protest va fi stabilit de comun acord cu celelalte federatii sindicale reprezentative din invatamant.