duminică, 29 martie 2009

Santiere verificate-fonduri GARANTATE?!


Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca toate santiere de la scoli pe care se executa lucrari finantate din bugetul statului vor fi verificate inainte de alocarea altor fonduri pentru finalizarea constructiilor.
Andronescu a spus ca in prezent sunt deschise in sistemul de invatamant peste 4.000 de santiere.

“A fost o abordare paguboasa, pentru ca sa deschizi atat de multe santiere si sa nu ai suficiente resurse sa finalizezi o parte dintre ele este cel putin o greseala, pentru ca anumite fonduri se vor pierde prin degradarea lucrarilor care nu se termina la timp. Banii trebuie sa se duca si sa se vada in rezultatele constructiei din fiecare santier. Vom verifica fiecare santier in parte inainte de alocarea banilor. In urmatoarea perioada de timp va trebui sa luam santier cu santier sa facem evaluarea corespunzatoare, pentru ca, daca cineva isi mai imagineaza ca banii se duc pe apa sambetei, greseste amarnic“, a declarat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educatiei a mai afirmat ca ministerul are alocat, pentru acest an, un buget de investitii de 1.500 milioane lei, care vor fi impartiti in teritoriu. “Luam in prima etapa scolile care nu au aviz sanitar, apoi gradinitele, pentru ca in multe judete nu exista locuri suficiente in gradinite, si, sigur, sa terminam lucrarile si constructiile incepute pe aceste doua directii. Sa continuam cu campusurile, punand pe primele locuri acele campusuri care se si pot finaliza anul acesta. Sunt 164 campusuri deschise in Romania si le vom lua in ordinea finalizarii. Am inregistrat o risipa, anul trecut, absolut inadmisibila“, a mai sustinut ministrul Educatiei.