duminică, 8 martie 2009

Posesorii de carnete pe bani


Posesorii de carnete pe bani
Procurorii DNA au menţionat în rezumatul dosarului Corupţia de la Permisele Argeş o lungă listă cu argeşeni şi nu numai care au dat şpagă de sute şi mii de euro pentru a-şi cumpăra permisele. Numele pe care vi le prezentăm în cele ce urmează sunt structurate pe trei mari capitole. Este vorba de candidaţii ale căror şpăgi au ajuns în buzunarele, conturile, vilele sau maşinile de lux ale miliardarilor Codruţ Vlăsceanu, Vasile Voinea şi Daniel Zidaru.
LISTA LUI CODRUŢ Vlăsceanu
Ruta şpăgii: Alexandru Nicolae - Daniel Zidaru - Codruţ Vlăsceanu

VLĂSCEANU GHEOR­GHE CODRUŢ a primit, în mod repetat, cu complicitatea inculpatului ZIDARU DANIEL, de la ALEXANDRU NICOLAE suma de 5.500 euro (reprezentând câte 300 euro primiţi pentru candidaţii DUMITRU DORIN, BUŞĂ DORU-FLORIAN, AZOIŢEI MIHAI, BOTEA EMIL-GETONEL, IORGESCU GABRIEL-CONSTANTIN, IONIŢĂ MARIUS, BRABETE CRISTIAN-DANIEL, CONSTANTIN IOAN-CĂTĂLIN, COCOROADĂ WALTER REMUS, GAGEA MIHAIL-BOGDAN, ILINA IULIAN şi câte 200 euro pentru candidaţii POPA CLAUDIA-CLEOPATRA, IORDACHE IONUŢ-ŞTEFAN, ION ALINA-GEORGIANA, MIRICESCU ALINA-MARIA, BRATU GABRIEL-MARIAN, RĂDUCANU ŞTEFAN, BURNEA PUIA-CARMEN, GHIBERDEL CĂTĂLIN-FLORIAN, STANCIU GEORGE, IORDACHE NICULINA şi TUTEA GEORGE-COSMIN), pentru facilitarea obţinerii frauduloase de către aceştia a permisului de conducere.

Ruta şpăgii: Constantin Tincă - Codruţ Vlăsceanu
Totodată, s-a avut în vedere că, în aceeaşi perioadă, VLĂSCEANU GHEORGHE CODRUŢ a primit, în mod repetat, de la inculpatul TINCA CONSTANTIN suma de 4.050 euro (reprezentând câte 450 euro primiţi pentru candidaţii ŞTEFAN-PETRE NICOLAE, DOBRE GEORGIANA-ELENA şi câte 350 euro pentru candidaţii BORCĂNESCU GEORGE-ŞTEFĂNIŢĂ, DĂNESCU ADRIAN-VALENTIN, STĂNESCU ADRIANA-GEORGIANA, BANU DANIEL, MERARU CONSTANTIN-MĂDĂLIN, RADOVICI MIHAI-GEORGE, PETRICĂ IOANA-MĂDĂLINA, ION CORNELIA, GEORGESCU CRISTINA), pentru facilitarea obţinerii frauduloase de către aceştia a permisului de conducere.

Ruta şpăgii: Ion Ciripan - Codruţ Vlăsceanu
De asemenea, s-a mai documentat că, în perioada martie-iunie 2008, VLĂSCEANU GHEORGHE-CODRUŢ a primit, în mod repetat, de la inculpatul CIRIPAN ION suma de 2.900 euro (respectiv, câte 300 euro primiţi pentru candidaţii PĂUN AUREL, DUMITRU EDUARD, CĂPĂŢÂNĂ VIOREL, POSTOLACHE IONUŢ, NICA IONEL, PARPALĂ IONUŢ, ANDREIANA MARIUS-ALIN, DIN MIHAI-CĂTĂLIN şi câte 250 euro pentru candidaţii STANCU MARIAN, SAMOILĂ ELENA), în scopul facilitării obţinerii frauduloase de către aceştia din urmă a permisului de conducere.

Ruta şpăgii: Marcu Cons­tantin - Codruţ Vlăsceanu
În sarcina inculpatului VLĂSCEANU GHEORGHE-CODRUŢ, s-a mai reţinut că, în perioada anterior menţionată, a primit, în mod repetat, de la inculpatul MARCU CONSTANTIN suma de 2.700 euro (reprezentând câte 400 euro primiţi pentru candidaţii SOLOMON ELENA, GRANCEA VASILE, TUFĂ CONSTANTIN CRISTIAN şi câte 500 euro pentru candidaţii PECA ION, VIJAN FLORIAN-EUSEBIU şi PALTIN GEORGE-MARIAN), pentru facilitarea obţinerii frauduloase de către aceştia a permisului de conducere. De asemenea, în cursul lunii martie 2008, inculpatul VLĂSCEANU GHEORGHE-CODRUŢ, în calitate de şef al S.P.C.R.P.C.I.V. Argeş, a primit suma de 1.600 euro de la denunţătorul NEGUŢ GHEORGHE, pentru a facilita obţinerea frauduloasă a permisului de conducere, valabil pentru categoria B, de către numitul BERECHET MARIN şi de un alt candidat neidentificat până în prezent.


LISTA LUI Vasile Voinea
Ruta şpăgii: Floroiu
Constantin - Daniel Mandu - Vasile Voinea
În perioada martie – iunie 2008, VOINEA VASILE a primit, prin intermediul coinculpatului MANDU DANIEL-PAUL, de la inculpatul FLOROIU LAURENŢIU-CONSTANTIN suma de 12.700 euro (reprezentând câte 2.200 euro remişi pentru investigatorul sub acoperire FERARU CRISTINEL, denunţătorul GALICEANU FLORIAN-DRAGOŞ şi candidaţii PETRESCU GHEORGHE, DOMNU DOREL, DUMITRU FLOREA-ASCANIO, precum şi 1.700 euro pentru STOIAN CORNEL), în scopul facilitării obţinerii frauduloase de către aceştia din urmă a permisului de conducere.
Ruta şpăgii: Bundy -
Vasile Voinea
S-a mai reţinut ca, în cursul lunii februarie 2008, inculpatul VOINEA VASILE, în baza unei înţelegeri anterioare, statornicită în cadrul activităţii desfăşurate de grupul infracţional organizat în care erau integraţi atât sus-numitul, cât şi coinculpatul DUMITRESCU EDUARD-CONSTANTIN, a primit de la acesta din urmă suma de 3.000 euro, pentru ca, în calitate de ofiţer de poliţie în cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Argeş, să faciliteze numiţilor BURDUHOS ALIN-FLORIN şi BURCILĂ VASILE-GHEORGHE obţinerea frauduloasă a permisului de conducere.


Lista din coşul de gunoi
al lui Voinea
Activitatea desfăşurată de acest inculpat în cadrul grupului infracţional este dovedită şi de faptul că, la percheziţia domiciliară efectuată la data de 13.06.2008, la locuinţa acestuia, au fost găsite într-un coş de gunoi mai multe bucăţi dintr-un înscris care a fost rupt (vol. 26, filele 91-98) şi care a fost reconstituit de către organele de urmărire penală (vol. 96, fila 1), constatându-se astfel că, pe acesta erau menţionate numele de candidaţilor NECULA NICOLAE-AURELIAN, BĂNOAIA ELENA-ALEXANDRA, OPROIU GABRIELA CLAUDIA, CRISTEA MARIUS şi data de „luni 9.06.08”, precum şi PIERŞINARU VASILE-ALEXANDRU şi data „23.05.08”, aşa cum s-a consemnat în tabelul aflat în volumul nr. 96.


Lista din biroul lui Voinea
Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la data de 16.06.2008, la sediul S.P.C.R.P.C.I.V. Argeş în biroul în care îşi desfăşura activitatea inculpatul VOINEA VASILE, în coşul de gunoi au fost găsite mai multe bucăţi dintr-un înscris care a fost rupt şi care a fost reconstituit de către organele de urmărire penală, constatându-se astfel că, pe acesta erau menţionate numele de candidaţi UNGUR ANDREEA, BARBU CRISTIAN, NAUM NICOLAE, NEACŞA MARIUS-FLORIN, RISTEA AUGUSTIN, sub data de „joi 12.06.2008”, precum şi PURCEA GABRIEL, BĂBUŞ ALEXANDRU, DOBRE MARIAN-CRISTIAN, ORJANU FLORINA, sub data de „vineri, 13.06.2008” (vol. 96, fila 19).


LISTA LUI Daniel ZIDARU
În perioada martie – iunie 2008, ZIDARU DANIEL l-a ajutat şi i-a înlesnit inculpatului VLĂSCEANU GHEORGHE-CODRUŢ primirea de la învinuitul ALEXANDRU NICOLAE a sumei de 2.200 euro (reprezentând câte 300 euro primiţi pentru candidaţii DUMITRU DORIN, IORGESCU GABRIEL-CONSTANTIN, BRABETE CRISTIAN-DANIEL, CONSTANTIN IOAN-CĂTĂLIN, şi câte 200 euro pentru candidaţii IORDACHE IONUŢ-ŞTEFAN, RĂDUCANU ŞTEFAN, BURNEA PUIA-CARMEN, IORDACHE NICULINA şi TUTEA GEORGE-COSMIN), pentru facilitarea obţinerii frauduloase de către aceştia a permisului de conducere.
De asemenea, s-a mai reţinut ca în perioada martie-iunie 2008, a primit de la învinuitul ALEXANDRU NICOLAE, în mod repetat, suma totala de 7.500 euro, în vederea facilitării obţinerii frauduloase a permisului de conducere de către candidaţii BUSA DORU-FLORIAN, AZOITEI MIHAI, BOTEA EMIL-GETONEL, IONITA MARIUS, POPA CLAUDIA-CLEOPATRA, COCOROADA WALTE- REMUS, GAGEA NICOLAE, ILINA IULIAN, ION ALINA-GEORGIANA, MIRICESCU MARIA ALINA, BRATU GABRIEL-MARIAN, GHIBERDEL CATALIN şi STANCIU GEORGE.

Sursa:http://www.ziarulancheta.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=393:numele-celor-care-i-au-luat-permisul-pe-pag&catid=37:ancheta&Itemid=90