luni, 16 martie 2009

Ionel Barbu a ramas presedintele Sindicatului Invatamantului Preuniversitar Olt


Presedintele Sindicatului Invatamantului Preuniversitar (SIP) Olt, prof. Ionel Barbu, a fost reales in functie, pe 15 martie, cu unanimitate de voturi, de catre membrii de sindicat din judet.
Ionel Barbu a fost, de altfel, singurul candidat la sefia SIP Olt. El a anuntat, dupa realegerea sa in functie, ca prioritatea acestui nou mandat va fi imbunatatirea capacitatii sindicatului, de a promova si de a reprezenta interesele membrilor sai, primul obiectiv fiind realizarea unor demersuri eficiente astfel incat sa nu se produca politizarea sistemului de invatamant prin procesul de descentralizare.

"Urmatoarele luni sunt cruciale pentru modul cum va fi facuta descentralizarea in invatamant pentru ca, daca vor fi lasati primarii sa ia toate deciziile legate de scoli, va fi un dezastru. Daca directorii si directorii adjuncti vor ajunge sa fie numiti de primari, imi este teama ca edilii vor numi nu pe cel mai competent manager ci persoana cea mai apropiata politic", a spus liderul sindical. In judetul Olt sunt aproximativ 6.500 de cadre didactice, dintre care 5.101 sunt membri ai SIP Olt.