duminică, 29 martie 2009

Nu ma bag, nu stiu nimic


Federatia Sindicatelor Libere din Învatamant (FSLI) si Federatia Educatiei Nationale (FEN) se vor retrage de la negocierile cu reprezentantii Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, informeaza un comunicat de presa remis pe 25 martie.
Reprezentantii celor doua federatii sindicale sustin ca nu au fost invitati de catre ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, sa participe la intalnirea interministeriala.

"Cu toate ca FEN si FSLI au avut o pozitie constructiva si ferma fata de ceea ce trebuie sa reprezinte reforma in educatie, ministrul Ecaterina Andronescu, probabil in baza acordului pe care PSD il are incheiat cu CNSLR Fratia, a invitat la intalnirea interministeriala doar reprezentantul FSI 'Spiru Haret', Marius Nistor, care este si vicepresedinte CNSLR Fratia. Fata de toate acestea, FSLI si FEN au hotarat sa se retraga de la orice discutii cu MECI, daca ministrul Educatiei nu isi va reconsidera pozitia fata de toti partenerii sociali", sustin sindicalistii.

Totodata, FSLI si FEN sustin ca reprezentantii ai Federatiei "Spiru Haret" au participat la toate negocierile privind planurile cadru desfasurate la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii. "Pentru o corecta informare tinem sa precizam ca reprezentantii FSI 'Spiru Haret', Ionel Barbu - vicepresedinte si Teodor Spiridon - secretar general, au fost prezenti la toate negocierile privind planurile cadru si descentralizarea invatamantului preuniversitar care au avut loc la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii. Acest lucru se poate dovedi atat prin inregistrarile de la Ministerul Educatiei, cat si prin procesele verbale de sedinta", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, reprezentantii FEN si FSLI nu au declarat niciodata ca forma finala a acestor planuri cadru este cea ideala, insa si-au asumat public participarea la discutii si "nu au incercat sa se dezica de rezultatul negocierilor si sa distorsioneze adevarul". "Am criticat inca de la inceput modalitatea in care ministrul Ecaterina Andronescu a promovat ordinele privind planurile cadru. Însa, am hotarat de comun acord sa discutam aceste ordine pentru ca ele priveau interesul membrilor de sindicat pe care ne-am angajat sa ii reprezentam reusind corectarea si ameliorarea acestor fata de propunerea initiala a ministerului. Atat delegatia FEN, cat si cea a FSLI si-au asumat rolul de parteneri sociali si chiar daca nu au fost de acord cu principiile descentralizarii, asa cum sunt gandite de Ministerul Administratiei si Internelor, au hotarat continuarea negocierilor", sustin sindicalistii.
Sursa:EduManager