duminică, 1 martie 2009

Subiectele la BAC au fost publicate


Subiectele pentru probele scrise au fost publicate pe site-ul ministerului
Variante de subiecte pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat 2009 au fost publicate vineri pe site-ul ministerului, http://subiecte2009.edu.ro. Acestea se vor afla in dezbatere publica pana pe data de 20 martie, urmand sa fie analizate de reprezentantii Centrului National pentru Curriculum si Evaluare din Invatamantul Preuniversitar pentru corectarea unor eventuale inadvertente.
Bacalaureatul 2009 se va sustine in intervalul 22 iunie - 2 iulie, iar rezultatele se vor afisa pe 5 iulie. Eventualele contestatii se depun tot pe data de 5 iulie, iar rezultatele finale se afiseaza pe 9 iulie.
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat, la sfarsitul lunii ianuarie, intentia sa de a modifica examenul de bacalaureat, incepand cu anul 2010, intr-un interviu pentru Cotidianul. Inca de anul trecut ea propunea ca absolventii de liceu sa fie testati la trei probe, nu la sapte, iar examenul sa fie organizat in universitati, pentru a nu se mai copia. Mai mult, ministrul Educatiei a confirmat ca vrea sa scoata subiectele postate pe net, incepand de anul viitor, intrucat nu este de acord cu publicarea acestora pe internet.