vineri, 20 martie 2009

Eleva admisa la sase universitati din strainatate


O elevă de clasa a XII-a din Târgu Mureş are rezultate atât de bune la învăţătură încât a fost admisă la şase universităţi din străinătate, înainte de a apuca să dea examenul de bacalaureat. Bianca este olimpică la biologie şi visează să ajungă cercetător în domeniul medical.La fel ca mulţi elevi din România, Bianca vrea să-şi continue studiile în străinătate. Ştie exact ce îşi doreşte pentru viitor, o carieră în cercetare. Tânăra a fost deja admisă la şase universităţi din Anglia şi America.

"E foarte greu în România, în schimb în America ţi se oferă posibilitatea să lucrezi în cercetare încă din primii ani de colegiu. Se merge pe sistemul se investeşte în tine şi se aşteaptă foarte mult de la tine", a declarat eleva.
Bianca nu şi-a dezamăgit niciodată profesorii. A muncit mult, a investit timp şi energie în pasiunea ei pentru biologie, iar rezultatele nu au încetat să apară. Fata este olimpică la biologie. "Este unul dintre cei mai buni elevi pe care i-am avut de când am eu carieră de cadru didactic", a spus profesoara de biologie, Daniela Pogăcean.
Pe lângă orele intense de studiu, Bianca îşi face timp şi pentru a-i ajuta pe alţii. Este voluntar al organizaţiei Salvaţi Copiii. "Este una dintre cele mai active voluntare ale noastre, s-a implicat în toate activităţile noastre", a precizat psihologul de la "Salvaţi Copiii", Ramona Pop.

După ce va promova examenul de bacalaureat, Bianca va trebui să aleagă universitatea la care să-şi împlinească visul. Cunoştinţele dobândite peste hotare intenţionează să le pună în practică în România.
Sursa: Realitatea TV