luni, 23 martie 2009

A fost lansat concursul national de burse de studiu pentru elevii romi


Agentia Nationala pentru Romi, in parteneriat cu Roma Education Fund, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi si asociatia Pakiv Romania anunta lansarea concursului national de burse de studiu pentru elevii romi pentru semestrul al doilea al anului scolar 2008-2009, cu fonduri obtinute prin proiectul Educatia copiilor romi- calea spre un loc de munca stabil.

Proiectul este finantat din Fondul Social European si are ca scop cresterea nivelului de educatie si reducerea abandonului scolar in randul copiilor romi din mediul rural si urban, dezvoltarea capitalului uman si pregatirea pentru intrarea in piata fortei de munca. Acest concurs se adreseaza elevilor de etnie roma din clasele VII-VIII si IX-XII inscrisi intr-o unitate scolara (scoala generala, liceu- colegiu, scoala de arte si meserii).

Pentru a aplica la aceasta bursa, cei interesati trebuie sa intocmeasca un dosar care sa contina urmatoarele documente:
» Formularul de inscriere completat
» adeverinta (cu stampila in original a unitatii scolare emitente) care sa cuprinda:
-mediile la fiecare disciplina pe primul semestru din anul scolar 2008-2009
-numarul total de absente din cursul primului semestru din anul scolar 2008-2009, cu mentionarea celor motivate
» copie dupa cartea de identitate, sau dupa certificatul de nastere, acolo unde este cazul

Dosarul de inscriere se trimite prin posta, pana la data de 30 martie 2009, ora 16, la sediul Agentiei Nationale pentru Romi, situat in Bucuresti, Splaiul Independentei nr 202 A, etaj 8, camera 23, sector 6, cu mentiunea pe plic „Aplicatie bursa: Proiectul Educatia copiilor romi- calea spre un loc de munca stabil”.

Formularele pentru aplicatii se pot obtine gratuit de la sediul Agentiei Nationale pentru Romi (telefon 021.311.30.48, sau e-mail anr.burse@yahoo.com) iar pentru cei interesati din judetul Arges, acestea sunt puse la dispozitie de catre domnul Lita Marius, responsabil cu problemele romilor pe langa Institutia Prefectului- Judetul Arges, tel: 0742 202 905 (Biroul Judetean pentru Romi- Institutia Prefectului, etaj 5).