duminică, 19 octombrie 2008

24 de scoli din Maramures au infomate


Inspectoratul Scolar Judetean Maramures a dotat 24 de scoli cu infomate, un gen de calculatoare care ofera elevilor informatii despre institutiile respective de invatamant. Acestea contin date si informatii despre orarul scolii, planul cladirii, salile de clasa, sport si laboratoare.

Presedintele Sindicatului Liber din Invatamantul Maramures, prof. Liviu Pop, a declarat ca infomatile tind sa devina obiecte practice atat pentru elevi, cat si pentru profesori, care au astfel acces la o baza de date moderna, actualizata cu cele mai noi elemente din scoala respectiva.

Infomatele din cele 24 de scoli pot fi utilizate atat de elevi si profesori, cat si de cei care viziteaza unitatea respectiva de invatamant. Ele reprezinta un mijloc eficient de ghidare, care informeaza profesorii si elevii despre configuratia scolii si orarul de munca. Infomatele au fost instalate in scoli, in baza unui parteneriat intre sindicatul din invatamantul maramuresan si PETROM. Baza de date a infomatelor este asigurata de administratia scolii in care functioneaza. Elevii privesc cu amuzament noul instrument de lucru, dar cred ca e de mare ajutor intr-o scoala sau un liceu unde invata un numar mare de elevi.