sâmbătă, 18 octombrie 2008

15.000 de profesori au protestat, astăzi, în Capitală

http://www.argestv.ro/stiri_protestprofesori.html




















250 membri ai Sindicatului Invatamant Preuniversitar Argesean Muntenia au protestat astazi, alaturi de colegii lor din tara,Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Învăţământ “Spiru Haret” şi Federaţia Naţională Sindicală “Alma Mater” .Au stabilit ca punct de întâlnire Piaţa Constituţiei, unde au organizat un miting. Acesta a fost urmat de un marş de protest pe traseul Piaţa Constituţiei - Piaţa Unirii - Piaţa Victoriei.
Guvernul a contestat, joi, la Curtea Constituţională a României (CCR) legea de majorare a salariilor profesorilor cu 50%, după ce aceasta a fost votată în unanimitate de Camera Deputaţilor, la sfârşitul lunii septembrie.

La miting a fost prezent chiar şi Moş Crăciun, venit de la Focşani cu sacul gol, în „speranţa” că guvernanţii îl vor umple cu euro pentru profesori. La ora 12,17, unul dintre reprezentanţii FSLI a anunţat la microfon: „Stimaţi colegi! O informaţie de ultimă oră! Curtea (n.r. – Constituţională) a respins apelul guvernului!” A urmat o explozie de aplauze şi urale. „Legea-i lege!”, au urlat în cor liderii de sindicat, după care au cerut demisia guvernului. În jurul orei 12,30, miile de profesori au plecat în marş spre guvern.
Dascălii îi vor duce premierului Tăriceanu o carte conţinând toate semnăturile celor care au cerut demisia guvernului.