duminică, 12 octombrie 2008

Dezmat la bugetarii de la ANC!


Sporuri peste sporuri, prime după prime, adaosuri, indemnizaţii, tichete, ajutoare. Toate – strict secrete. Realitatea TV a intrat în posesia contractului colectiv de muncă secretizat al bugetarilor de la Autoritatea Naţională de Comunicaţii pe care îl puteţi acum consulta.
Concret, însumând toate sporurile şi indemnizaţiile de care se bucură angajaţii de la ANC, un şef poate depăşi 4.000 de euro pe lună. Iar şefii nu sunt puţini, aproape o treime din angajaţi deţinând funcţii de conducere.

Baza de calcul de la care se porneşte este 394 lei, sumă la care se aplică un coeficient de multiplicare de până la 17,5. Rezultă astfel un salariu de bază de 6.895 lei.

De aici încep sporurile: 8% indice de actualizare, 50% indemnizaţie de conducere, aproximativ 15% pentru vechime în muncă, 15% spor de confidenţialitate, 15% spor de tehnicitate şi alţi 15% spor de fidelitate. Ajungem astfel la o sumă de 15.633 lei pe lună, fără a mai lua în calcul orele suplimentare pentru care angajaţii sunt plătiţi cu 150% din salariu.

La aceşti bani se adaugă şi tichetele de masă. Veniturile nu se opresc însă aici. Fiecare angajat primeşte anual un premiu echivalent cu salariul, minimum 1.000 de lei primă de Paşte, 1.400 primă de Crăciun, 1.500 lei indemnizaţie de vestimentaţie.

Ca orice bugetar, angajatul de la ANC beneficiază de concediu plătit, însă pe lângă asta mai primeşte un salariu întreg cu toate indemnizaţiile şi sporurile, plus o primă de vacanţă de 1.500 lei.

De drepturi deosebite se bucură angajaţii care au copii. Unitatea le plăteşte salariul integral, inclusiv sporuri şi indemnizaţii, pe perioada de 2 ani cât stau acasă pentru a-şi îngriji copilul nou-născut.

După aceşti doi ani ei pot opta între a-şi trimite copilul la creşă, care este plătită integral de unitate sau a munci cu jumătate de normă încă patru ani, fără ca salariul să le fie afectat în vreun fel.

Sursa: Realitatea TV