marți, 28 octombrie 2008

Ca in Arges e si-n Tulcea?!

Seful Inspectoratului Scolar Tulcea este in proces cu Ministerul Educatiei
Seful Inspectoratului Scolar Judetean din Tulcea, Mihai Stroe, a contestat in instanta decizia Ministerului Educatiei prin care este eliberat din functie.
In urma unui control efectuat in 2007 de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului privind activitatea sefului ISJ, acesta a primit calificativul nesatisfacator, pe care l-a contestat in instanta.

Procesul din cauza calificativului se judeca in continuare, saptamana aceasta seful ISJ primind din partea MECT un ordin de eliberare din functie. "Am atacat Curtea de Apel acest ordin, in conditiile in care procesul deschis din cauza calificativului nu s-a judecat pe fond. Din punctual meu de vedere acest calificativ a fost acordat pe criterii politice in conditiile in care pana in prezent nici macar nu am primit raportul de evaluare", a declarat Mihai Stroe.

Potrivit sursei citate, situatii similare au mai fost inregistrate si in alte judete, existand deja decizii ale instantelor de judecata care au dat castig de cauza inspectorilor generali eliberati din functie. Mihai Stroe candideaza din partea PD-L pentru un mandat de deputat in colegiul nr. 2, in ultimele luni activitatea acestuia in calitate de inspector general al ISJ fiind criticata in repetate randuri de liderii PNL. Toate criticile aduse de acestia insa au fost contrazise de Mihai Stroe.