miercuri, 15 octombrie 2008

AM INVINS!!!!!!!!!!!!!!!








Curtea Constituţională: Majorarea salariilor dascălilor cu 50%, pensia la categoria I-II şi legea Curţii de Conturi, toate sunt constituţionale
Curtea Constituţională a decis că majorarea salariilor profesorilor cu 50 de procente este constituţională şi a respins contestaţia depusă de Guvern. Mai mult, tot astăzi, Curtea a declarat ca fiind constituţionale şi legea pensiilor cu privire la categoriile I şi II şi legea Curţii de Conturi.
In aceste conditii Presedintele este obligat sa semneze legea de majorare cu 50% a salarilor din invatamant.

Magistraţii Curţii au dezbătut sesizarea Guvernului în legătură cu creşterea salarială cu 50% pentru profesori, aprobată de Parlament, şi au respins-o declarând proiectul de lege de majorare a salariilor ca fiind constituţional.

Tot astăzi, Curtea Constituţională a dezăbut şi alte proiecte normative ca plafonul de pensii pentru categoriile I şi II şi noua lege a Curţii de Conturi. Preşedintele Traian Băsescu a contestat, pe 10 octombrie, la CCR, legea Curţii de Conturi.

"Actul normativ creează o discriminare pozitivă inacceptabilă, prin aceea că vor beneficia de pensie de serviciu, în cuantumul prevăzut de lege pentru magistraţi, consilierii de conturi care au îndeplinit funcţia pe durata unui mandat complet, respectiv 6 ani, în timp ce magistraţii beneficiază de pensie de serviciu, dacă au îndeplinit funcţia timp de 25 de ani", susţine preşedintele în textul sesizării, motivând că, "dacă la situaţii egale trebuie să corespundă un tratament egal, la situaţii diferite, tratamentul juridic nu poate fi decât diferit".

Băsescu a contestat şi articolul prin care se instituie, în sarcina Curţii de Conturi, obligaţia de a cere celor în drept suspendarea din funcţie "a persoanelor acuzate de săvârşirea de fapte cauzatoare de prejudicii importante sau a unor abateri grave cu caracter financiar, constatate în urma controalelor sau a auditurilor efectuate, până la soluţionarea definitivă a cauzelor în care sunt implicate".

Potrivit preşedintelui, prin acordarea acestui drept, se încalcă articolul constituţional care prezumă nevinovăţia care operează până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti de condamnare, cât şi cel care acordă dreptul la muncă.



Sursa: NewsIn