duminică, 19 octombrie 2008

MINISTRUL EDUCATIEI ARE SUPRIZE PENTRU PROFESORI

Nici bine nu s-a instalat in scaunul de ministru al Educatiei si Anton Anton baga frica in profesori. Acesta a declarat ca primul ordin pe care-l va semna in noua sa calitate de ministru este cel prin care la acordarea titlurilor universitare si de cercetare vor fi introduse criteriile ISI Thomson. Acestea se refera la criteriile de performanta cu adevarat stiintifice.

Ministrul a declarat ca deja a semnat achizitionarea instrumentului ISI Thomson, achizitie platita cu 2 milioane de euro. Acest sistem va permite si Romaniei sa dispuna de un model de cuantificare a rezultatelor activitatii stiintifice a cadrelor didactice universitare. De asemenea, acest soft educational se va folosi si pentru acordarea gradelor in cercetare.

Alaturi de ministru Educatiei a fost si presedintele Academiei Romane, Ionel Haiduc. Acesta a dorit sa nuanteze punctul de vedere privind acordarea titlurilor stiintifice pe baza instrumentului ISI Thomson. De asemenea, presedintele Academiei Romane a spus ca trebuie gasita o modalitate corenta ca pentru domeniile umaniste sa avem in veder revistele de valoare care sa fie compatibile cu cele aflate in baza de date Thomson.

In 1999 Romania erau cotate ISI numai 5 reviste. Astazi, 43 de reviste romanesti se pot bucura cu cotarea ISI Thomson.