luni, 27 octombrie 2008

Traian Băsescu i-a cerut lui Bogdan Olteanu să publice urgent legea de majorare a salariilor în MO

Administraţia Prezidenţială i-a solicitat astăzi, în cadrul unui comunicat de presă emis de către palatul Cotroceni, Preşedintelui Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, să trimită urgent la Monitorul Oficial decretul Preşedintelui României de promulgare a legii privind creşterea salariilor profesorilor. În cadrul comunicatului de presă Traian Băsescu afirmă că Monitorul Oficial se află în subordinea lui Bogdan Olteanu.

"Monitorul Oficial se află în subordinea preşedintelui Camerei Deputaţilor şi nu este prima dată când domnul Bogdan Olteanu blochează publicarea unor acte oficiale ale instituţiilor statului român, inclusiv decrete ale Preşedintelui României. Administraţia Prezidenţială îi solicită Preşedintelui Camerei Deputaţilor să dea dovadă de respect faţă de instituţiile statului şi să nu tergiverseze publicarea legii în Monitorul Oficial.", se arată în cadrul comunicatului de presă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a declarat că Legea care prevede mărirea salariilor cadrelor didactice a fost trimisă Monitorului Oficial şi ar urma să fie publicată în cursul zilei de luni sau, cel mai târziu, marţi.

"Este trimisă la Monitorul Oficial", a precizat Olteanu, care a explicat că, imediat ce vor fi terminate procedurile la care sunt supuse toate actele normative, va fi publicată de MO.

"Azi, cel mai târziu mâine", a estimat preşedintele Camerei Deputaţilor, precizând că a primit Legea de la Preşedinţie în cursul zilei de vineri.