vineri, 24 octombrie 2008

VICTORIEEEEEEEEE!


LEGEA A FOST PROMULGATA DE PRESEDINTE!
DE LA 1 OCTOMBRIE SALARII CU 50% MAI MARI PENTRU PROFESORI


Preşedintele Traian Băsescu a anunţat astăzi, în urma discuţiilor la întâlnirea de la Cotroceni cu sindicatele din învăţământ, că a promulgat legea majorării salariilor profesorilor cu 50%.
Patru federaţii sindicale au semnat astăzi, la Palatul Cotroceni, un acord prin care îşi asumă strategia de modernizare a educaţiei, elaborată de comisia prezidenţială condusă de Mircea Miclea, documentul urmând a fi transmis viitorului Parlament care să o transpună în legi.

In cadrul aceleaşi întruniri, liderii sindicali au expus motivele pentru care preşedinele României trebuie să promulge legea care prevede majorarea salariilor profesorilor cu 50%, subliniind importanţa învăţământului în economia de piaţă.

Liderii sindicali şi-au exprimat la finalul întrevederii că sunt convinşi că preşedintele va promulga actul normativ.

Convocarea liderilor sidicali din învăţământ la Palatul Prezidenţial vine la două zile după ce şeful statului a primit din partea Guvernului o analiză privind impactul economico-financiar al majorărilor salariale, al majorării punctului de pensie pentru grupele I şi II de muncă şi al acordării indemnizaţiilor pentru mame, votate de Parlament, din datele furnizate reieşind că majorările promovate de Legislativ nu se susţin din punct de vedere economic.