marți, 28 octombrie 2008

Salariile profesorilor trebuiesc calculate cu 9% din aceasta luna


AICI GASITI ORDINUL 5702/23.10.2008 PRIN CARE SCOLILE TREBUIE SA APLICE MARIREA CU 9% INCEPAND CU LUNA OCTOMBRIE
Salariile profesorilor vor fi majorate cu 9%, de la 1 octombrie, ca urmare a cresterii valorii produsului intern brut si a productivitatii muncii, a anuntat, joi, Ministerul Educatiei. Daca indicatorii macroeconomici nu ar fi crescut, majorarea ar fi fost de doar 6 procente, asa cum s-a intamplat la 1 aprilie 2008, informeaza NewsIn.
Intre timp, PSD ii aminteste sefului statului ca vineri expira termenul limita pana la care poate promulga legea pentru majorarea cu 50% a salariilor profesorilor, si il atentioneaza ca a promis ca va promulga aceasta lege, cerandu-i sa isi respecte cuvantul dat, relateaza Mediafax.
COMUNICATUL DE PE EDU.RO
De la 1 octombrie, salariile de bază din învăţământ se vor majora cu 9%. Acest lucru este posibil datorită îndeplinirii indicatorilor precum creşterea produsului intern brut şi a nivelului productivităţii muncii. Conform prevederilor OG 15/2008, creşterea salariilor cu 9% de la 1 octombrie era condiţionată de realizarea acestor indicatori. În caz contrar, majorarea ar fi fost de 6%, identică aceleia din prima tranşă operată la 1 aprilie a.c.
Ministerul Economiei şi Finanţelor a confirmat printr-un document remis Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului că din punct de vedere economic s-au realizat toate condiţiile care să permită adăugarea celor 9 puncte procentuale la salariile de bază ale personalului din învăţământ.

Urmeaza ca dupa publicarea in Monitorul Oficial a Legii privind majorarile salariale cu 50% a personalului didactic de la 1 octombrie ca aceasta sa fie aplicata. Chiar si cu o ordonanta de urgenta privind inghetarea salarilor, data de Guvern, odata tot va sosi momentul in care se vor da diferentele salariale incepand cu luna octombrie 2008. Acest lucru speram sa se faca incepand cu 10 decembrie cand trebuie sa primim diferentele salariale pe luna octombrie, cat si salriul marit conform Legii cu 50%.