sâmbătă, 11 octombrie 2008

Marioara Murarescu se lupta cu cancerul


O veste-soc a dat peste cap lumea show-biz-ului: argeseanca noastra Marioara Murarescu, realizatoarea si prezentatoarea emisiunii “Tezaur folcloric” (TVR 1), sufera de o boala necrutatoare: cancer la san. Ea nu se da insa batuta si, zi de zi, duce o lupta acerba cu nemilosul diagnostic. De parca nimic nu s-ar fi intamplat, ea continua sa se ocupe de emisiune, asa cum a facut-o timp de 25 de ani, cu dragoste si pasiune.
Cu o voce vizibil slabita si cu cateva kilograme in minus, Marioara a fost prezenta, zilele trecute, la Gala Premiilor revistei “Confidential”, pentru a i se inmana o diploma menita sa-i rasplateasca munca de un sfert de veac in slujba folclorului. Ea nu s-a sfiit sa povesteasca atunci, unor cunostinte, ca soarta o supune la o grea incercare, fiind diagnosticata cu cancer la san.
Aceasta boala a lovit, in ultima vreme, mai multe vedete, unele dintre ele reusind sa o fenteze, atat cu tratament medicamentos si operatii, cat si cu credinta.
Si Dana Deac a trecut printr-o experienta asemanatoare, iar faptul ca un medic nu a reusit sa-i stabileasca diagnosticul din primele analize a facut-o pe vedeta tv sa se indoiasca de asa-zisul profesionalism al unor medici din tara: “Am facut o mamografie din bun simt si am primit rezolutia de corp sanatos. Pe aceasta mamografie, dupa patru luni, un alt doctor imi arata celulele canceroase, care aveau forma unui fluture: "Vedeti, doamna, acest fluture? Acesta este cancerul dumneavoastra". Evident ca am avut un soc emotional cumplit!”, a declarat ea, cu cateva luni in urma, revistei “Q Magazine”.