miercuri, 8 octombrie 2008

Noul ministru al Educaţiei, Anton Anton, a depus jurământul la Palatul Cotroceni



Noul ministru al Educaţiei, Anton Anton, a depus jurământul în această seară, la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu. La ceremonie au participat premierul Călin Popescu Tăriceanu, ministrul de Externe Lazăr Comănescu, ministrul Apărării Teodor Meleşcanu, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul Mihai Voicu şi consilieri din cadrul Preşedinţiei.

"Sunteţi al patrulea ministru al Educaţiei din această legislatură şi, la modul cel mai sincer, sper să fiţi şi ultimul", i-a spus şeful statului noului ministru al Educaţiei, Anton Anton. Băsescu i-a urat succes lui Anton, dar şi colegilor săi de Cabinet, şi i-a spus că are de gestionat o situaţie dificilă în scurtul mandat pe care îl are de îndeplinit. De altfel, Băsescu l-a asigurat pe ministru de "tot sprijinul" Preşedinţiei.

Anton Anton a fost numit ieri ministru al Educaţiei, după ce premierul Tăriceanu l-a demis pe Cristian Adomniţei, în urma unei inconsecvenţe dintre discursul său în Parlament şi votul pe care l-a dat ulterior la votarea legii care prevedea mărirea cu 50% a salariilor profesorilor.

Într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, Anton Anton a confirmat că premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a propus să preia conducerea Ministerului Educaţiei. "Am acceptat această propunere pentru că nu mă consider un om politic din prima linie. Sunt membru PNL, dar nu mă consider un om politic", a declarat Anton Anton.

Cristian Adomniţei a predat astăzi mandatul de ministru al Educaţiei

Cristian Adomniţei s-a întâlnit în această dimineaţă la sediul ministerului Educaţiei cu noul ministru, Anton Anton. După mai bine de oră Cristian Adomniţei s-a urcat în maşină şi a părăsit sediul lăsându-l pe Anton Anton la minister.

Cristian Adominţei a apărut la minister în jurul orei 10. Imediat după el a venit şi succesorul său, Anton Anton. Ce-au făcut înăuntu, nu se ştie, dar după o oră, fostul ministru a plecat. Nu înainte să-i salute, din nou, pe foştii subalterni.

În schimb, noul ministru al Educaţiei şi-a luat munca în serios. Chiar dacă ziua de acomodare, ANton AnTON a stat mai mult de 3 ore în minister.