sâmbătă, 4 octombrie 2008

Bratu ii cere lui Tariceanu demisia ministrului Adomnitei



Luni, fostul inspector general şcolar Gabriel Bratu îi face plîngere penală la Parchet ministrului Educaţiei, pentru abuz în funcţie
Ieri, la Sediul PD-L Argeş, Gabriel Bratu, însoţit de Florin Frătică, primarul din Bradu, şi Ştefan Ciocănel, consilier local, au ţinut o conferinţă extraordinară.

Subiectul principal de pe ordinea de zi a fost suspendarea pentru a treia oară a lui Gabriel Bratu din funcţia de inspector general al Inspectoratului Şcolar Argeş, semnată de ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei. „Declaraţia mea se referă la atitudinea pe care poate să o aibă un ministru de resort dintr-un Guvern, pus să gestioneze nişte situaţii în ţara asta, care-şi permite să comită un astfel de abuz în funcţie. Nu e pentru prima dată şi în circa un an şi jumătate de cînd Cristian Adomniţie a fost instalat în funcţia de ministru al Educaţiei, în loc să încerce să amendeze nişte probleme existente în învăţămîntul românesc, să reuşească să propună un pachet de legi, n-a făcut altceva decît să creeze un aparat represiv, cu care să oprime inspectorii generali şcolari din toată ţara, care şi-au permis să aibă altă coloratură politică decît dumnealui. Nu a fost decît o hăituială continuă la care ne-a supus vreme de un an şi jumătate pe mine şi pe mai mulţi colegi din Alba, Gorj, Mehedinţi, Tulcea”, a spus Gabriel Bratu.
Adomniţei îi mazileşte pe intelectuali

Gabriel Bratu a mai precizat că ministrul Adomniţei încalcă legea şi atentează la siguranţa naţională. El a menţionat că al treilea ordin de suspendare din funcţia de inspector geneal al ISJ Argeş a avut ca motivaţie o plîngere penală depusă pe numele lui pe motiv că ar fi sustras nişte documente ale Inspectoratului Şcolar. „Atîta timp cît există prezumţia de nevinovăţie, eu cred că ar trebui lăsate lucrurile să ajungă la o sentinţă şi apoi să fie luate nişte decizii. Inclusiv ministrul Adomniţei are nenumărate plîngeri penale depuse. Eu cer public premierului Călin Popescu Tăriceanu demisia ministrului Adomniţei, atît în calitate de părinte, de cadru didactic universitar şi de inspector general şcolar care are contract de management cu Ministerul Educaţiei pînă în 2010, demis de trei ori pînă acum. Eu refuz să-mi cresc copilul într-o ţară unde se poate întîmpla aşa ceva, refuz să nu pot dormi liniştit de teamă că mîine va veni un ordin prin care ministrul Adomniţei se trezeşte că vrea să mă trimită la închisoare sau să mă trimită să tai stuf în Bărăgan. Este un om de calibrul celor care în urmă cu 50 de ani au mazilit intelectualii din ţara asta”, a menţionat Bratu. În sprijinul lui Bratu a venit şi Florin Frătică, primarul din Bradu, care a spus că şi Florin Gardin, actualul inspector general şcolar al ISJ Argeş, are o plîngere penală şi ministrul Adomniţei ar trebui să-l demită, pentru că este în aceeaşi situaţie ca şi Gabriel Bratu. Lui Gardin plîngerea penală i-a fost formulată de Bratu, pe motiv că în perioada cît încă era în funcţie, dar se afla în concediu medical, acesta i-a spart biroul de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş.

Susţinut de avocaţii primarului din Bradu

De asemenea, Gabriel Bratu vrea să se instituie urgent în parlament un sistem de legi în care să se evite sub orice formă imixtiunea politicului în actul educaţional. „Am contestat la minister demiterea mea şi luni o să fac o plîngere penală la Parchet împotriva ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei, pentru abuz în funcţie”, a mai precizat Gabriel Bratu. El a fost susţinut şi de Florin Frătică, primarul din Bradu, iar avocaţii lui îl vor sprijini pe Gabriel Bratu în acest demers.

Sursa:Iuliana Obreja, Societatea Argeseana

Bratu cere demisia ministrului Educatiei

Suspendat pentru a treia oara din functia de inspector scolar general, Gabriel Bratu a cerut vineri, 3 octombrie, demisia ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, pe motive de incompetenta si sfidare a legii. Mai mult decat atat, Bratu va depune in urmatoarele zile o plangere penala pe numele ministrului, acuzandu-l pe acesta de abuz in functie. Fostul general de la ISJ a continuat atacurile la adresa ministerului si a guvernului liberal, fiind sustinut de primarul de la Bradu, Florin Fratica, cel care a declarat ca e dispus sa-i asigure lui Bratu avocatii pentru un eventual proces cu ministrul.

Ramas fara functia recastigata in instanta, lui Gabriel Bratu nu i-a trecut nicidecum supararea pe oficialii din minister. Astazi, fostul inspector scolar general a condamnat din nou modul in care a fost demis. „De cand este ministru, Cristian Adomnitei nu s-a ocupat de problemele din invatamantul romanesc, nu a facut decat sa creeze un aparat opresiv care s-a ocupat de haituirea inspectorilor scolari generali. Au mai fost demiteri si in alte judete, insa decizia in privinta mea este incalificabila. Este un om care incalca legea. Motivul demiterii este cu totul nejustificat, oricine poate avea o plangere penala din partea oricui. Atata timp cat exista justitie, oricine are dreptul la prezumtia de nevinovatie. Si Cristian Adomnitei are nenumarate plangeri penale. Si Florin Gardin are o plangere penala, mai veche decat a mea", a spus Gabriel Bratu. Acesta a mers chiar mai departe, solicitand public demiterea ministrului Educatiei si acuzand criteriile politice care au stat la baza deciziei de suspendare. „Solicit public demisia ministrului Cristian Adomnitei, in calitate de parinte, de cadru didactic si de fost inspector scolar general suspendat de trei ori din functie. Trebuie sa se inteleaga ca existe anumite sisteme, mai ales cum este cel al invatamantului, unde nu ierarhiile politice stabilesc cine conduce. Altfel vom ajunge ca liberalii sa-si puna femeia de serviciu de la sediu inspector scolar general", a declarat Gabriel Bratu. In urmatoarele zile, fostul general va depune la Parchet o plangere penala impotriva ministrului Adomnitei, acuzatia fiind de abuz in serviciu. Primarul din Bradu, Florin Fratica s-a oferit sa-i asigure colegului de partid, avocatii pentru un eventual proces cu reprezentantul Guvernului.

Sursa:Adrian ADAM, pitesteanul.ro