duminică, 5 octombrie 2008

Cristian Adomniţei nu a putut explica presei de ce a votat o lege pe care o contestăMinistrul Educaţiei, prins din nou pe picior greşit. La întâlnirea cu sindicalişti şi foşti miniştri ai educaţiei, Cristian Adomniţiei a explicat, cu o droaie de argumente, de ce salariile nu pot creşte cu 50%. N-a putut însă răspunde la o întrebare mult mai simplă: de ce a votat, în Parlament, exact legea pe care acum o contestă. Cristian Adomniţei a avut o întâlnire cu sindicalişti şi foşti miniştri ai educaţiei pentru a dezbate pe tema majorării salariilor.

După ce a încercat să argumenteze iniţiativa Guvernului de a ataca legea majorării salariilor profesorilor cu 50%, Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei s-a pierdut în bâlbâieli în faţa presei.

"Alte declaraţii nu vă mai fac, nu e un joc de-a şoarecele şi pisica. Vă rog nu mai insistaţi!", a spus Adomniţei, iritat de întrebările jurnaliştilor.

Atitudinea ministrului, pe marginea legii majorării salariale a profesorilor a primit critici chiar de la proprii săi colegi de partid, iar Călin Popescu Tăriceanu i-a solicitat explicaţii cu privire la modul în care a gestionat criza.