luni, 6 octombrie 2008

Mesajul SIPAM catre dascali, de ziua lor:"NOI va apreciem!"



Cu ocazia Zilei Profesorilor din Lumea Intreaga, si cu ocazia oricarei alte zile, de fapt, mesajul de baza pe care un profesor trebuie sa-l primeasca este destul de simplu: “Noi va apreciem!”

La 5 octombrie 1966, o Conferinta Speciala Interguvernamentala a adoptat Recomandarea UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) privind Statutul Profesorilor, document care - pentru prima data in istorie - a oferit profesorilor din intreaga lume un instrument care le defineste drepturile si responsabilitatile. Adoptand acest document, guvernele lumii au recunoscut in mod unanim importanta profesiunii de cadru didactic, au recunoscut cat este de important pentru orice societate sa aiba profesori competenti, calificati si motivati.

HOTARIREA nr. 680 din 30 septembrie 1994 privind stabilirea zilei de 5 octombrie ca "Ziua mondiala a profesorului" aparuta in MONITORUL 0FICIAL nr. 282 din 5 octombrie 1994

EMITENT: GUVERNUL ROMANIEI

Avind in vedere recomandarea UNESCO privind aniversarea anuala, la data de 5 octombrie, a Zilei Mondiale a Profesorului, Guvernul Romaniei hotaraste:

ART. 1
Se stabileste ziua de 5 octombrie ca "Ziua Mondiala a Profesorului".

ART. 2
Ministerul Invatamintului va stabili anual masurile care se impun cu acest prilej.

H.G. nr.680/1994