miercuri, 8 octombrie 2008

Ziarul TOP sustine ca a salvat salariile blocate ale inspectorilor din Învăţământ!


Salariile inspectorilor şcolari ar putea fi blocate, în această lună, în cazul în care un inspector adjunct nu va primi drept de semnătură ori dacă în perioada imediat următoare nu va fi numit un inspector general interimar. Deşi activitatea Inspectoratului Şcolar Judeţean nu a întâmpinat probleme de funcţionare, de când generalul Gabriel Bratu a fost suspendat din funcţie, s-ar putea ca inspectorii să nu îşi primească salariile în ziua de 15 octombrie, aşa cum era regula. Până la momentul actual, nimeni din cadrul ISJ, nu a primit „specimen de semnătură“. „Vom fi blocaţi la salarii, într-adevăr, acest lucru ar fi o problemă. În ierarhia inspectorilor, unul dintre noi, ar trebui să primim drept de semnătură. Activitatea inspectoratului a decurs normal, în rest, nu am întâmpinat niciun fel de problemă“, a menţionat Anca Barbu, inspectorul adjunct al ISJ.
„Nu se pot da salariile inspectorilor“
Ieri, am sunat la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, referitor la problema gravă a ISJ. Daniel Tomoni, din cadrul biroului de presă al MECT, a spus că este o problemă ce trebuie rezolvată rapid, până săptămâna viitoare, cel târziu. „Într-adevăr este o problemă, pentru că, dacă nu a primit nimeni specimen de semnătură, nu se pot da salariile. Până săptămâna viitoare, dacă nimeni nu va fi numit ca interimar, ar trebui să se aloce cuiva acest drept de semnătură, altfel nu se vor da salariile. Inspectoratul Şcolar Judeţean ar trebui să semnaleze acest fapt la Minister, pentru ca problema să se rezolve“, a explicat Daniel Tomoni, spunând că va semnala problema şi superiorilor.
Delegaţie de la Minister, în control la ISJ
Astăzi, la ISJ, la ora 12.00 va sosi o delegaţie a Ministerului. Aceştia vor realiza o evaluare tematică, ce intră în graficul de desfăşurare, pentru începutul de an şcolar. Inspectoratul Şcolar a fost anunţat cu o lună de zile înainte despre acest fapt. „Se va face verificări, de la preluarea în funcţie a fostului general (Florin Gardin), până la momentul actual, ţinându-se cont că din urmă nu există acte, deoarece au dispărut“, a explicat Anca Barbu. Aceasta a adăugat că săptămâna aceasta, marţi, au fost chemaţi la Poliţie 3 inspectori, cei care au realizat inventarul atunci când domnul Gardin a preluat funcţia fostului general Bratu. Această acţiune a poliţiei este realizată în cazul procesului pe care îl are Inspectoratul, împotriva lui Bratu, acuzându-l că a sustras documente din cadrul ISJ.

Sursa: Ziarul TOP